Spoorlaan 12
2471PA
ZWAMMERDAM
tel. 0172-613075

Op 4 mei was de opdracht voor beide ploegen helder in de wedstrijd tussen Zwammerdam en RVC'33. Zwammerdam kon zich veilig spelen wanneer gewonnen zou worden van RVC'33. En voor RVC'33 was het zaak om te winnen en het gat naar de achtervolgende ploegen (waar Zwammerdam er 1 van is) terug te brengen naar drie punten. Onder aantrekkelijke weersomstandigheden startte de wedstrijd met een iets feller Zwammerdam, dat met snelle aanvalsgolven leek te willen overrompelen. In de eerste twee minuten moesten al twee corners worden verwerkt. RVC'33 had de organisatie aardig op orde en het strijdplan leek aardig te kloppen en naar behoren uitgevoerd. In de 8ste minuut wist Mark helaas niet te profiteren van een moeilijke bal, die niet goed verwerkt kon worden door de centrale verdediger. Hierna volgde een tamelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarin het van kant wisselen door Zwammerdam af en toe voor dreiging kon zorgen. Maar tot hachelijke momenten leidde het niet. In de 20ste minuut werd een lange bal door 2 middenvelders niet opgepakt en kon Jona van Egmond schuin richting de goal afdribbelen en scoorde de 0-1. De hierop volgende fase kenmerkte zich door slordig spel van beide kanten. Volop energie, veel strijd, maar ook beide ploegen veel onnodig balverlies door slordige momenten als gevolg van de moeilijkste oplossingen kiezen. In de 31ste minuut kwam RVC'33 goed weg omdat de scheidsrechter voordeel gaf op een situatie, waar Zwammerdam niet goed omging met de geboden kans. In de 40ste minuut onderschepte een ijverige en strak leidende Frank Stolwijk zelf een bal op links, maar was daardoor zo diep dat de voorwaartsen nog niet op tijd konden opduiken voor de goal. Zijn schot kon verwerkt worden tot corner.
RVC'33 kwam goed en scherp de kleedkamer uit en ving opnieuw het op overrompeling spelende Zwammerdam goed op. Het was zeker geen goede wedstrijd qua niveau, maar de energie die beide ploegen erin stopten was bewonderenswaardig en maakte het tot een leuk en spannend schouwspel. Vooral omdat te zien was dat beide ploegen speelden met de doelen voor vandaag in gedachten. In de 62ste minuut leverde RVC'33 een bal in, waarop de linksbuiten naar binnen kon snijden. Alles wat Zwammerdam een warm hart toedraagt zich een overtreding in de theatrale duik van de aanvaller. Maar de man die erover gaat liet duidelijk merken het niets te vinden. Aan beide kanten ontstaan wat momenten voor de goal. Zo ook in de 69ste minuut waar een halve omhaal van Mark op het been van een medespeler uiteenspatte. In de slotperiode had Zwammerdam steeds een man meer naar de voorhoede gedirigeerd en probeerde met alles of niets spel gevaar te forceren. Een scrimmage op twee meter voor de goal van Stefan was eigenlijk nog het gevaarlijkste voordat de scheidsrechter voor het laatst floot. De drie punten gingen mee in de tas. We zijn nog steeds in de race voor direct behoud. Hoe lastig ook, maar de kaarten liggen iets beter dan voor de wedstrijd. Veel is dus nog in eigen hand, zeker omdat we volgende week gastheer zijn voor Docos dat 1 punt achterblijft door de winst op Altior.