Altiorplein 1
2461VT
TER AAR
tel. 0172-609032

In de wedstrijd tegen Altior stond op het spel, dat Altior over RVC'33 heen kon op de ranglijst, of RVC kon meer afstand nemen. In het bedachte strijdplan wilden we niet te veel veranderen aan de voorhoede, die vorige week en op de trainingen op dreef was. Maar daarin moesten we wel oplettend spelen op de twee voorwaartsen van Altior, die handig, slim en snel zijn. Het positiespel werd in de warming up even stilgezet, omdat er niet werd gespeeld met de benodigde bezieling. En ondanks deze waarschuwing liet RVC'33 zich vanaf het begin achteruitdrukken. In de tweede minuut kwam RVC goed weg toen de bal de hand beroerde van Stefan buiten zijn strafschopgebied. RVC was niet bij machte om zich onder deze druk uit te spelen. Tactisch niet, maar ook niet met de van RVC bekende strijdlust. Altior leek het besef dat deze wedstrijd ergens om gaat beter te begrijpen. Na een grote kans in de 12de minuut was het in de 15de minuut echt raak uit een corner, waar bij de tweede paal kon worden ingekopt. In de fase daarop raasde Altior door, maar leek RVC het iets beter te kunnen opvangen. In de 27ste minuut brak nog een keer een spits goed door, maar hobbelde zijn schot voorlangs. In de 31ste minuut wist Frank een corner richting de goal te koppen en beroerde Luuk van Leeuwen het leer voldoende om het net te laten bollen. En aangezien hij het hardste juichte, zal hij wel de goal hebben gemaakt. Na deze gelijkmaker leek RVC iets het betere van het spel naar zich toe te trekken en had het op slag van rust op voorsprong kunnen komen, toen Niels van de Meer alleen op de goal afgaand de bal over lobde.
Na rust startte RVC aanzienlijk beter in het besef, dat het niet de ploeg is om de wedstrijd zonder strijd naar zich toe te trekken. Jona wist schuin naar binnen komend helaas niet het net te vinden. De hierop volgende periode bleef het vooral de wedstrijd met enorm veel balverlies van beide kanten. In de 56ste minuut keurde de scheidsrechter een goal van RVC af, op aandringen van de assistent van Langeraarse zijde. Mathijs revancheerde voor de Reeuwijkers door een minuut later een goede storenede actie van hemzelf te belonen met een schot in de korte hoek, die de voorsprong betekende. Verdedigend stond het in de tweede helft iets beter en werden ook meer tweede ballen gewonnen, waardoor echt gevaar uit voetballende acties uitbleef. Maar ook zelf werd er niet echt meer voor groot gevaar gezorgd. En toen kwamen de 10 bijzondere minuten. In de 71ste minuut scoorde Altior uit een corner de 2-2. Een minuut later kreeg Stefan de bal niet goed in zijn handen en pakte hij de speler, waardoor Altior een penalty kreeg en die mocht benutten. Bij het juichen liet Stefan zich irriteren door de juichende doelpuntenmaker en haakte hem, waarop hij zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken. Zeven minuten later speelde Romano de bal goed in op de linksbuiten, die de bal miste en omdat Romano op weg was om te overlappen was hij als eerste bij zijn eigen inspeelpass en kon schuin de goal opzoeken. Hier werd hij onreglementair gestopt en kreeg RVC een strafschop, die feilloos werd ingeschoten door Mark Sluijs. In de laatste tien minuten zochten beide ploegen met veel energie de aanval, maar ook toch een beetje met het idee, dat de verdedigende organisatie ook moest worden bewaakt. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, waar beide ploegen niet veel mee opschieten. Voor RVC zijn hier zeker wel leerpunten uit te halen, voor volgende wedstrijden. Te beginnen thuis tegen BSC'68 volgende week, dat goede zaken deed omdat de koploper punten verspeelde tegen Docos. De Benthuizenaren staan op de tweede plaats met 1 punt achterstand en zullen dit niet willen laten oplopen.