Kaagplein 15
2811LE
REEUWIJK
tel. 0182-396203

Deze zaterdag stonden meerder interessante matches op het programma. Zowel om de topposities, als ook in de middengroep, maar zeker ook in de onderste regionen, waar de Reeuwijkers zich helaas bevinden. De tegenstander van vandaag was DOCOS, dat zich sinds de winterstop heeft weten op te werken tot 1 punt achter RVC'33. Beide clubs hebben nog een theoretische kans om zich direct veilig te spelen en er stond dus nog wel wat op het spel. Vlak voor aanvang viel Jens van Leeuwen geblesseerd uit en werd het plan tactisch iets bijgesteld. Na enige vertraging, omdat de scheidsrechter de lijnen graag beter wilde zien, begon de wedstrijd wat onwennig met veel balverlies aan beide zijden. DOCOS bleek langer in balbezit te kunnen blijven. Verder hadden zij drie spelers die zeer bepalend zijn in de speelwijze, iets dat we bij RVC'33 wel wat missen. In deze beginfase was het even zoeken hoe we onze organisatie konden neerzetten, zonder al te veel van ons eigen speelplan af te hoeven stappen. Na verloop van tijd hadden we dat redelijk goed staa, zonder kansen weg te geven, want daar bracht DOCOS aanvallend niet genoeg voor. In de 12de minuut kopte Jona op een voorzet van Mathijs helaas ongevaarlijk in. En in de 15de minuut brak Jona door, maar miste de voorzet precisie om goed ingeschoten te kunnen worden door Niels. Het enige wapenfeit van DOCOS in de eerste helft was een scrimmage voor de goal van Stefan, die van de lijn werd gehaald. Bij RVC was het juist in de eindfase te slordig en initiatiefloos om het DOCOS echt moeilijk te maken. En daarin doet RVC zichzelf geregeld tekort, of komt juist daarin te kort.
Kort na rust kregen beide teams een redelijk grote kans. En ontstond snel hetzelfde beeld als in de eerste helft. In de 55ste minuut werd de opbouw al een keer vroeg verstoord en veroverd en in de tegenstoot werd de gelegenheid gegeven aan de vlagger van de tegenstander om een mogelijkheid tot meer gevaar af te vlaggen. En dan in de 68ste minuut kijken twee spelers in een aanval elkaar aan en volgt een lange bal, die achter de verdedigers valt en waar onvoldoende giftig werd verdedigd, waardoor DOCOS de 0-1 kon scoren. RVC'33 rechtte de rug en ging iets aanvallender spelen, maar kreeg in de 74ste minuut het deksel op de neus. Opnieuw een lange bal die onvoldoende verwerkt wordt en over Stefan heen gekopt kan worden, naar de 0-2. RVC'33 schakelde gelijk naar nog opportunistischer spel, wat kleine kansen opleverde. Tot in de 82ste minuut Niels de bal in de verste bovenhoek schoot. In de volgende slotfase was Rens Mathot twee keer dicht bij de gelijkmaker, die helaas niet kwam. Met deze nederlaag wipt DOCOS over de Reeuwijkers heen, waar door de andere uitslagen vandaag goede zaken hadden kunnen worden gedaan. Maar rekenen heeft eigenlijk pas zin, wanneer de eigen wedstrijden gewonnen worden. Door de andere uitslagen is ieder geval duidelijk, dat directe degradatie niet mee kan. Dus dat doemscenario is alvast afgewend. Er is nog een theoretische kans op directe handhaving, maar realistisch gezien lijkt het dat de competitie iets langer doorgaat om in de derde klasse te kunnen blijven.